Port of Bandon
Boardwalk Picnic Shelter and Amphitheater

Bandon, Oregon

The Amphitheater for the Port of Bandon is a small jewel of a facility that nestles into the Bandon Boardwalk. Constructed of decorative concrete, it sits over the Coquille River on concrete pilings. Because it is an assembly occupancy, the structure is non-combustible. The Amphitheater seats 110 people in three tiers around a raised platform. Ramps and walkways of colored and stamped concrete give universal access to the floor of the Amphitheater and the platform. The project was conducted under a fill/removal permit from the Army Corps of Engineers.

The glass enclosed Picnic Shelter provides a needed respite from inclement weather and is a popular spot to enjoy a picnic lunch out of the wind. The Picnic Shelter was designed to allow its construction in a flood plain with necessary drainage through small portals in the timber base. A unique cable system provides necessary internal bracing for the structure while preserving the great views of the marsh, the estuary and the Bandon light house.


EDUCATION WATERFRONTS COMMUNITY CENTERS COMMERCIAL CHURCHES PUBLIC FACILITIES HISTORIC RESTORATIONS RESIDENTIAL DOWNTOWN REVITALIZATION PARKS AND RECREATION NATIVE AMERICAN